Dowiedzcie się więcej: Odyseja

po Bilby

Wszechświat jest wielki i szeroki. Dowiedzcie się więcej o detalach Odysei albo przejdźcie na stronę Odyseja: Wydobycie po więcej informacji o trybie gry.

Witajcie na pokładzie.


PREMIERA

Odyseja przemknęła tuż obok PBE i wyląduje awaryjnie prosto w patchu 8.18. Oto plan wypuszczenia trybu na całym świecie 11 września (wtorek) i 12 września (środa):

Oceania: Wtorek pomiędzy 23:00 a 0:00 CEST (wtorek pomiędzy 14:00 a 15:00 PDT)
Japonia: Środa pomiędzy 0:00 a 1:00 CEST (wtorek pomiędzy 15:00 a 16:00 PDT)
Korea: Środa pomiędzy 1:00 a 2:00 CEST (wtorek pomiędzy 16:00 a 17:00 PDT)
Rosja: Środa pomiędzy 3:00 a 4:00 CEST (wtorek pomiędzy 18:00 a 19:00 PDT)
EU Północ i Wschód: Środa pomiędzy 5:00 a 6:00 CEST (wtorek pomiędzy 20:00 a 21:00 PDT)
Turcja: Środa pomiędzy 6:00 a 7:00 CEST (wtorek pomiędzy 21:00 a 22:00 PDT)
EU Zachód: Środa pomiędzy 8:00 a 9:00 CEST (wtorek pomiędzy 23:00 a 0:00 PDT)
Ameryka Łacińska — Południe: Środa pomiędzy 11:00 a 12:00 CEST (środa pomiędzy 2:00 a 3:00 PDT)
Brazylia: Środa pomiędzy 12:00 a 13:00 CEST (środa pomiędzy 3:00 a 4:00 PDT)
Ameryka Łacińska — Północ: Środa pomiędzy 13:00 a 14:00 CEST (środa pomiędzy 4:00 a 5:00 PDT)
Ameryka Północna: Środa pomiędzy 14:00 a 15:00 CEST (środa pomiędzy 5:00 a 6:00 PDT)

UWAGA: Czas publikacji może ulec zmianie z tysiąca różnych powodów, ale tak wygląda nasz plan.


SKÓRKI

Kayn z Odysei

1820 RP

Yasuo z Odysei

1350 RP

Jinx z Odysei

1350 RP

Sona z Odysei

1350 RP

Malphite z Odysei

1350 RP

Ziggs z Odysei

1350 RP
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Odłamek skórki Ziggsa z Odysei jest również do zdobycia w nagrodach za misje.


IKONY I RAMKI

Ramki ekranu wczytywania pojawią się tylko, jeśli posiadacie odpowiadającą im skórkę.


Zestaw ikon i ramek:

Większość ikon i ramek (poza Kaynem) może być również stworzona przy użyciu Tokenów Odysei — po szczegóły zobaczcie do tabeli z łupami poniżej.


Nagroda za misje oraz ikony i ramki do stworzenia:



SKÓRKI TOTEMÓW

Totem Kosmicznej Jaszczurki

640 RP

jest częścią zestawu Yasuo z Odysei — Edycja Galaktyczna+

Złoty Totem Kosmicznej Jaszczurki

Nagroda za misję


EMOTKI

350 RP za każdą
Zestaw Emotek Cudaków z Gwiazdy Porannej | 840 RP
Dostępne do 8:59 CEST 25 września 2018 r.


Och! / Lizu / Niespodzianka / Ale Sztos



Emotki dostępne jako nagrody za misje:

Emotka Rekruta Odysei

Emotka Weterana Odysei


BARWY

290 RP za każdą
Zestawy zawierają ekskluzywne Barwy rubinowe.
Zestawy Barw, bez ikon czy skórek, będą dostępne po zakończeniu wydarzenia.
Barwy Ziggsa z Odysei dostępne do 8:59 CEST 25 września 2018 r.


ZESTAWY


KAYN Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA

2420 RP
(2907 RP, jeśli nie macie Kayna)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Kayna z Odysei, ramkę ekranu wczytywania, ikonę Wyzwolonego Rhaasta i ikonę Wyniesionego Kayna.


JINX Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA+

3115 RP
(3602 RP, jeśli nie macie Jinx)
Dostępna do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Jinx z Odysei, ramkę ekranu wczytywania i wszystkie Barwy (w tym ekskluzywną Barwę rubinową).

JINX Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA

1900 RP
(2387 RP, jeśli nie macie Jinx)
Dostępna do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Jinx z Odysei i ramkę ekranu wczytywania.

YASUO Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA+

3435 RP
(3922 RP, jeśli nie macie Yasuo)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Yasuo z Odysei, ramkę ekranu wczytywania, wszystkie Barwy (w tym ekskluzywną Barwę rubinową) i totem Kosmicznej Jaszczurki.

YASUO Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA

1900 RP
(2387 RP, jeśli nie macie Yasuo)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Yasuo z Odysei i ramkę ekranu wczytywania.

MALPHITE Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA+

3115 RP
(3407 RP, jeśli nie macie Malphite’a)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Malphite’a z Odysei, ramkę ekranu wczytywania i wszystkie Barwy (w tym ekskluzywną Barwę rubinową).

MALPHITE Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA

1900 RP
(2192 RP, jeśli nie macie Malphite’a)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Malphite’a z Odysei i ramkę ekranu wczytywania.

SONA Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA+

3115 RP
(3510 RP, jeśli nie macie Sony)
Dostępna do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Sony z Odysei, ramkę ekranu wczytywania i wszystkie Barwy (w tym ekskluzywną Barwę rubinową).

SONA Z ODYSEI — EDYCJA GALAKTYCZNA

1900 RP
(2295 RP, jeśli nie macie Sony)
Dostępna do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera ikonę Sony z Odysei i ramkę ekranu wczytywania.


ZESTAW BARW ZIGGSA Z ODYSEI

2565 RP
(3005 RP, jeśli nie macie Ziggsa)
Dostępny do 8:59 CEST 25 września 2018 r.

Zawiera wszystkie Barwy (w tym ekskluzywną Barwę rubinową).
*Ziggs z Odysei stanie się skórką klasyczną po zakończeniu wydarzenia. Odłamek skórki Ziggsa z Odysei i ikona Ziggsa z Odysei są dostępne jako nagrody za misje.


ŁUPY I TWORZENIE

Token Odysei

Do zdobycia w misjach.


Kula Odysei

250 RP | 50 tokenów Odysei

Zawiera:

  • Odłamek losowej skórki

Może zawierać:

  • 5% szans na zdobycie Klejnotu Odysei, który może zostać użyty do stworzenia wybranej torby.
  • Częstotliwość wypadania klejnotów i powiązanych z nimi skórek jest 1,5 raza większa.

*Dzięki ochronie przed pechem szansa na wypadnięcie klejnotu wynosi 5,4%, co oznacza, że klejnot wypadnie przynajmniej raz na 34 podejścia. Częstotliwość wypadania klejnotów i powiązanych z nimi skórek jest 1,5 raza większa.


Klejnot Odysei

Do zdobycia losowo w kulach lub kupując zestawy.
Można go użyć do stworzenia następujących rzeczy:

  • Torba z Różnościami Festynu: 5 odłamków skórek, jedną z każdego poziomu rzadkości skórek, wliczając w to skórki legendarne.
  • Torba VS.: 5 odłamków skórek bohaterów tej samej frakcji.
  • Torba Kraba: 6 odłamków skórek, po jednym na każdą rolę (zabójca, wojownik, mag, strzelec, wspierający i obrońca).
  • Torba Bohatera: cały zestaw odłamków skórek dla losowego bohatera.
  • Ptasia Torba: cały zestaw odłamków skórek dla losowego motywu skórki.

W torbach nie pojawią się skórki limitowane ani skórki za klejnoty.


ŁUPY DO STWORZENIA

ŁUPY CENA
Ramka i ikona Jinx z Odysei 80 tokenów Odysei
Ramka i ikona Yasuo z Odysei 80 tokenów Odysei
Ramka i ikona Malphite’a z Odysei 80 tokenów Odysei
Ramka i ikona Sony z Odysei 80 tokenów Odysei
Ikona Życiorkowca 50 tokenów Odysei
Ikona Paciorka Skupienia 50 tokenów Odysei
Doskonała Skrzynia 40 tokenów Odysei
Skrzynia hextech 25 tokenów Odysei
Klucz hextech 25 tokenów Odysei
Fragment klucza hextech 10 tokenów Odysei
10 Niebieskiej Esencji 1 token Odysei

MISJE

Misje kończą się o 8:59 CEST 09 października 2018 r. Są one podzielone na Misje Standardowe i Misje (w trybie gry) Odysei, ale możecie ukończyć wszystkie.


STANDARDOWE MISJE

Tylko dobierane gry, wyłączając Odyseję: Wydobycie.

MISJA CELE NAGRODA
Witajcie na Pokładzie Wygraj 3 gry. ORAZ Umieść Totem Kontroli w 5 różnych grach. 10 tokenów Odysei
Pif Paf Twoja drużyna ma zabić 2 000 stworów i potworów w dżungli. LUB Twoja drużyna ma dwukrotnie zabić Barona Nashora. 5 tokenów Odysei
Ochraniaj Załogę Ulecz 10 000 pkt. obrażeń. 5 tokenów Odysei
Polowanie na Nagrody Twoja drużyna ma zabić 2 Smoki. ORAZ Uzyskaj 15 zabójstw. 5 tokenów Odysei
Zaawansowana Drużynowość Uzyskaj 75 asyst. ORAZ Twoja drużyna ma zniszczyć 25 wież. 5 tokenów Odysei
Gotowość potwierdzona Wygraj grę PvP na Summoner’s Rift w mniej niż 30 minut. LUB Wygraj 4 gry. 1 000 Niebieskiej Esencji
10 tokenów Odysei

MISJE ODYSEI

Tylko w trybie Odyseja: Wydobycie

MISJA CELE NAGRODA
Odpowiedz na wezwanie Zagraj w Odyseję: Wydobycie. Ikona Odysei
Miejsce na Ulepszenie
Wysadź Paru Kosmicznych Nerdów Twoja drużyna ma zabić 400 potworów. Miejsce na Ulepszenie
Wydobycie Ukończone Pokonaj Kayna dwukrotnie. Miejsce na Ulepszenie
Wkład Pracy Ulecz 100 000 pkt. obrażeń. ORAZ Zadaj 1 000 000 pkt. obrażeń. Miejsce na Ulepszenie
Wysadź Więcej Kosmicznych Nerdów Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Żółtodziób (albo wyższym). ORAZ Twoja drużyna ma zabić 1500 potworów. 10 tokenów Odysei
Miejsce na Ulepszenie
Odeprzyj Ich! Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Wstęp (albo wyższym). Kurtka Załogi Gwiazdy Porannej (prawo do zakupu)*
10 tokenów Odysei
Nakarm Bota Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Kadet (albo wyższym). 5 tokenów Odysei
500 Niebieskiej Esencji
Odkryj Źródło Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Żółtodziób (albo wyższym). 5 tokenów Odysei
Odłamek losowego bohatera
Załoga Ukończ tryb, grając następującymi postaciami:
Jinx ORAZ Malphite ORAZ Yasuo
10 tokenów Odysei
Rekruci Ukończ tryb, grając następującymi postaciami:
Sona ORAZ Ziggs
10 tokenów Odysei
Nie, to JA jestem kapitanem Ukończ Odyseję: Wydobycie na dowolnym poziomie trudności, mając w drużynie 5 Yasuo. 1 000 Niebieskiej Esencji
Ulepszenie Hiperciosu Ukończ Odyseję: Wydobycie na dowolnym poziomie trudności jako Malphite, wciąż mając Ostrze Zniszczonego Króla ORAZ Ostrze Gniewu Guinsoo w swoim ekwipunku. 1 000 Niebieskiej Esencji
Szukaj i Niszcz Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Kapitan (albo wyższym). Emotka Rekruta Odysei
10 tokenów Odysei
Tryb Hiper włączony Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Rzeź. Ikona Kosmicznej Jaszczurki
Idealna Kompozycja (TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Rzeź, mając w swojej drużynie 5 takich samych postaci. Tajemnicza emotka z Warsztatu hextech
Gildia Kosmicznego Czarodzieja (TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Rzeź, mając w swojej drużynie same Sony albo same Ziggsy. Kula Odysei
Weterani Gwiazdy Porannej (TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie na poziomie trudności Rzeź, mając w swojej drużynie tylko 1 Jinx i ani jednej Sony, ani Ziggsa. Emotka Weterana Odysei
Ikona Weterana Odysei
Legendy Planetarne (TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie, mając w drużynie tylko osoby, które używają 4 lub mniej Ulepszeń. Odłamek skórki Ziggsa z Odysei
Ikona Ziggsa z Odysei
Galaktyczne Legendy (BARDZO TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie, mając w drużynie tylko osoby, które używają 3 lub mniej Ulepszeń. Złoty Totem Kosmicznej Jaszczurki
Uniwersalne Legendy (SZALEŃCZO TRUDNA) Ukończ Odyseję: Wydobycie, mając w drużynie tylko osoby, które używają 2 lub mniej Ulepszeń. Klejnot Odysei
Ikona Zenitu Odysei

*Misja ta odblokowuje możliwość zakupu oficjalnej kurtki Gwiazdy Porannej, która dostępna jest w sklepie Merch.




Zobaczcie oficjalne produkty Odysei i League of Legends.


Zbadajcie świat Odysei w Uniwersum Odysei lub przeczytajcie historię Kayna: Przynęta.

Jeśli macie więcej pytań lub chcecie zgłosić jakieś problemy, udajcie się do poświęconego Odysei artykułu Wsparcia Gracza.

POWODZENIA I WITAJCIE NA POKŁADZIE!


2 months ago

Oznaczono za pomocą: 
Odyssey